Željka Milošević je rođena 1985. Muzikom se bavi od svoje osme godine, a harfu svira od 2001. godine. Harfu je diplomirala 2013. god. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi mr. Staše Mirković Grujić. 2008. god. je diplomirala Snimanje i obradu zvuka na Akademiji umetnosti Beograd, sada radi kao nastavnik na istoimenom smeru u Srednjoj muzičkoj školi “Petar Konjović”, Sombor. 2011. godine je specijalizirala Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Kao harfistkinja radila je i u jednim od najpoznatijih hotela na svetu „Burj al arab“ u Dubaiju, „Four seasons resort“ na Maldivima i „Rixos Premium“ u Dubrovniku. Sarađuje sa brojim umetnicima iz celog sveta kao i sa članovima čuvene grupe „Galija“.

Željka je idejni tvorac i osnivač koncepta „Harpomania“ nastao u okviru udruženja „Art mreža“ 2008. godine koji pored edukacije za sve uzraste uključuje i izradu malih harfi „Harfinna“ i „Eufonia„, popularizaciju instrumenta, afirmaciju umetnika i izdavaštvo.

Predsednik je kao i projektni i finansijski menadžer asocijacija umetnika “Art Mreža” iz Novog Sada i „Kulturni centar mladih Vojvodine“ kao i zamenik predsednika udruženja “Fabrik Art” iz Beograda. Ova udruženja zalažu se za istraživanja u umetnosti i kulturi, prosperitet u oblasti informisanja, promociju autorskih dela, podizanje svesti o sadržini i zaštitu kulture i umetnosti, saradnju sa umetnicima iz drugih zemalja i kultura. Takođe, organizator je internacionalnih edukativnih projekata u okviru Evropskih programa “Mladi u akciji” i „Erasmus+“ gde kroz umetnost radi na neformalnoj edukaciji i povećavanju socijalne inkluzije mladih. 2017. imenovana je za predsednika udruženja „Somborsko pevačko društvo“ koje je osnovano 1870. godine.

Pored klasične muzike svira i komponuje pop-rock, experimentalno-ambijenatalnu i irsku-keltsku muziku. Već šest godina član je multimedijalne grupe “Feabrik” sa kojom nastupa na različitim internacionalnim festivalima i simpozijumima u zemlji i inostranstvu. Od 2013. god. svira popularnu muziku u okviru “Le duo” sastava, od 2019. u okviru „Playade“ a izvodi i meditativnu muziku, solo, na časovima joge. Trenutno je deo i projekta pod nazivom „Hilia“ gde sa Tatjanom Karajanov Ilić izvodi improvizovanu meditativnu muziku. Sa grupom Feabrik nastupala je na različitim internacionalnim festivalima i simpozijumima u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju: Italija: JAWO projekat i festival 2021; Sardinija: Internacionalni festival harfe „Arpe del mondo“ 2017; Bugarska: „International Summer Harp Academy“ 2017; Italija: „Parading for human rights“ 2016; Nemačka: „LovEarth through art“ 2015; Izrael: Rotary Youth Peace Conference 2014; Grčka: Radionica za decu 2011. god; Mađarska: simpozijum “Artsympo Impro Prive” 2010. god; Rumunija: European International Book Art Biennale 2010. god; Turska: festival “Art for Peace” 2009. god; Grčka: umetnički simpozijum “Zone Zero” 2009. god; Nemačka: festival “Moved Wind” 2008. god; Srbija: Bijenale proširenih medija 2007. god. Takođe, u saradnji sa svojim učenikom radila je na projektu „Hylia’s Victory“ u okviru kojeg je izdat i CD oktobra 2016.

Pored svega, Željka je sertifikovani joga instruktor. Svoj YTT 200 je završila na Baliju 2023. godine.